07. september 2024
Facebook
streda, 31 január 2018 10:00

Video: Zamestnanec civilnej obrany na Havaji dostal výpoveď, spustil falošný raketový poplach

Written by 
Rate this item
(0 votes)

HONOLULU 31. januára (WebNoviny.sk) - Zamestnanca havajského úradu civilnej ochrany, ktorý v prvej polovici januára spustil falošný raketový poplach, prepustili z práce. V súvislosti s poplachom, ktorý vyvolal na Havaji paniku, odstúpili aj dvaja vysokopostavení predstavitelia úradu. Trvalo totiž 38 minút, kým prešľap uviedli na pravú mieru. Americká Federálna komisia pre telekomunikácie (FCC) v utorok uviedla, že poplach spôsobila ľudská chyba v kombinácii s nedostatočnými bezpečnostnými opatreniami. Obyvatelia Havaja dostali 13. januára varovné SMS, ktoré ich vyzývali, aby urýchlene vyhľadali úkryt. "Toto nie je žiadne cvičenie,“ písalo sa v správe úradu. Ten informáciu neskôr rovnakým spôsobom skorigoval. Odporúčame:
Japonská verejnoprávna televízia omylom varovala ľudí pred severokórejským raketovým útokom "Žiadna raketová hrozba pre Havaj," napísal prekvapeným obyvateľom. Túto skutočnosť potvrdili neskôr aj americké ozbrojené sily a úrad sa za omyl ospravedlnil. Havajské ostrovy sa nachádzajú v možnej oblasti doletu severokórejských rakiet.



Viac k témam: falošný poplach, Havaj, Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Zamestnanec civilnej obrany na Havaji dostal výpoveď, spustil falošný raketový poplach © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 123 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner